Bereiding:
Breng de bouillon in een grote
pan (groot genoeg om krachtig te
kunnen roeren) met dikke bodem
aan de kook. Gebruik een houten
lepel, voeg de instant polenta toe en
blijf roeren om te voorkomen dat er
klonten ontstaan. Blijf het mengsel
roeren en draaien maar pas op dat
het niet aanbrandt op het moment
dat het zo dik als aardappelpuree
wordt. Dit duurt ongeveer 15 ?
20 minuten. Je hebt nu de natte
polenta. Je kunt er nu eventueel
wat geraspte kaas door roeren.
|
Ik gebruik graag plaatselijke oude
kaas, maar uiteraard kun je ook je
eigen favoriete kaassoort gebruiken.
Gorgonzola smaakt ook goed
en goede boerenboter is heerlijk,
maar denk wel om de calorie?n!
Als je wilt experimenteren met
droge polenta, giet dan de natte
polenta in een ingevette cakevorm
en laat het afkoelen tot het stevig
is. Je kunt er nu stukken afsnijden
en ze voorzichtig in boter of olie
bakken, zoals ik
|