David Hague, persoonlijke priv0
witte streep kl
witte streep kl
witte streep kl
witte streep kl
witte streep kl
Cooking Clinic

DAVID'S KOOKTIP

Het onderstaande recept is op 19-08-2011 gepubliceerd in De Groene Venen in mijn tweewekelijkse rubriek "Met je neus in de boter ". Eet Smakelijk!

Polenta

Er zijn twee basisvormen polenta, namelijk de natte en de droge vorm. De natte vorm is wanneer de polenta net gemaakt is en nog warm en vloeibaar is. Het dient direct opgeschept te worden, als vervanger van rijst of aardappelen, en wordt veelal geserveerd met suddervlees. Met de droge vorm wordt polenta bedoeld die na het koken, koud en stevig is geworden. Deze kan in plakken worden gesneden en in olijfolie of boter mooi bruin worden gebakken. Een lekkere vervanger van gebakken aardappeltjes.

Benodigdheden:
- 2 liter groentebouillon
(of kippen- of champignonbouillon;
sommige recepten gebruiken ook melk)
- 500 g instant polenta
- Geraspte kaas (optioneel)

Bereiding:
Breng de bouillon in een grote pan (groot genoeg om krachtig te kunnen roeren) met dikke bodem aan de kook. Gebruik een houten lepel, voeg de instant polenta toe en blijf roeren om te voorkomen dat er klonten ontstaan. Blijf het mengsel roeren en draaien maar pas op dat het niet aanbrandt op het moment dat het zo dik als aardappelpuree wordt. Dit duurt ongeveer 15 ? 20 minuten. Je hebt nu de natte polenta. Je kunt er nu eventueel wat geraspte kaas door roeren.

Ik gebruik graag plaatselijke oude kaas, maar uiteraard kun je ook je eigen favoriete kaassoort gebruiken. Gorgonzola smaakt ook goed en goede boerenboter is heerlijk, maar denk wel om de calorie?n! Als je wilt experimenteren met droge polenta, giet dan de natte polenta in een ingevette cakevorm en laat het afkoelen tot het stevig is. Je kunt er nu stukken afsnijden en ze voorzichtig in boter of olie bakken, zoals ik


David Hague receptenRecepten David Hague

DAVID HAGUE | NIJVERHEIDSWEG 14, 3641 RR MIJDRECHT | TEL: 0297 26 55 30 | MOBILE: 06 26 69 07 41 | E-MAIL: INFO@DAVIDHAGUE.NL